Blog

Ρωσικές αρκούδες και νατοϊκοί λύκοι

Makedonia-nato725
Ρωσικές αρκούδες και νατοϊκοί λύκοι

Μαριάννα Τζιαντζή

Σε διατεταγμένο γλέντι υπέρ του ΝΑΤΟ κάλεσε ο Ζάεφ τον λαό του, ενώ στη σύνοδο της Συμμαχίας ο Τραμπ έπαιξε τον ζουρνά και ο Έλληνας πρωθυπουργός πρώτος έσυρε τον μακάβριο μιλιταριστικό χορό

Παράξενες συμπτώσεις: 14 Ιουλίου η Γαλλία γιορτάζει την πτώση της Βαστίλης, όμως την ίδια ημέρα, σε 15 πόλεις και κωμοπόλεις της μέλλουσας Βόρειας Μακεδονίας οργανώνονται κυβερνητικά πάρτι με νατοϊκό άρωμα. Αμέσως μετά την υπογραφή της πρόσκλησης του ΝΑΤΟ για την έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την ένταξη ενός ακόμη κράτους στη Συμμαχία, ο Ζόραν Ζάεφ κάλεσε τον λαό του να γιορτάσει αυτή την «ιστορική επιτυχία» της χώρας του. Μια ιστορική επιτυχία στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η ελληνική κυβέρνηση. Continue reading «Ρωσικές αρκούδες και νατοϊκοί λύκοι»

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: «Έκφραση Ευχαριστηρίων».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                    Αργοστόλι   19   Ιουλίου   2018

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ:1) Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Ιθάκης
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ  
ΠΕΡΙΦΕΡ. ΠΥΡ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                   Κ. Πλατεία  Αργοστόλι-Κεφαλονιά
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ                                    Τ.Κ. 28 100  
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

 

 

 

 

                 2) Μ.Μ.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ταχ. Δ/νση : Ιγγλέση & Θεμιστοκλέους
 

Τ.Κ.: 28 100

 

Τ.Θ.: 151

Τηλ.: 2671 0 23464

Fax :  2671 0 23067

Email: argostol@psnet.gr

 

 

Αριθ. Πρωτ.    3595   Φ.804.22

                                                                                                                                 

 

ΘΕΜΑ : «Έκφραση Ευχαριστηρίων».

 

ΣΧΕΤ:    «Η υπ’αρίθμ. 43164 Φ. 804.22/17-7-2018 Απόφαση Διευθυντή Οικονομικών Α.Π.Σ.».

 

n1541603275_223502_1299831
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: «Έκφραση Ευχαριστηρίων».

Η Υπηρεσία μας αισθάνεται την ανάγκη να σας ευχαριστήσει για τη δωρεά ενός φορητού (1) ηλεκτρονικού υπολογιστή μάρκας Lenovo για την κάλυψη των αναγκών της.

Η ενέργεια σας αυτή, αποδεικνύει έμπρακτα την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη σας προς την Υπηρεσία μας, και προς το Πυροσβεστικό Σώμα γενικότερα. Continue reading «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: «Έκφραση Ευχαριστηρίων».»

«Άλλαξαν οι εποχές… χάθηκαν και οι καραγωγείς» Οι καραγωγείς του Ληξουρίου

Παραλία Ληξουρίου 1959
«Άλλαξαν οι εποχές… χάθηκαν και οι καραγωγείς» Οι καραγωγείς του Ληξουρίου

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Ένα από τα παλιά επαγγέλματα που οριστικά έχουν εκθλίψει είναι αυτό του καραγωγέα.  Η λέξη καραγωγέας  προέρχεται από τις λέξεις: το κάρον και από την αρχαία ελληνική αγωγεύς, δηλαδή είναι αυτός που οδηγεί  το κάρο. Ο καραγωγέας ήταν οδηγός και τις περισσότερες φορές ο ιδιοκτήτης του κάρου, μεταφορικού μέσου με δύο ως επί τω πλείστον τροχούς, που έσερνε άλογο, δηλαδή  ήταν οδηγός ιππήλατου οχήματος (κάρου).

Continue reading ««Άλλαξαν οι εποχές… χάθηκαν και οι καραγωγείς» Οι καραγωγείς του Ληξουρίου»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

thumbnail_IMG_1262
Από αριστερά το μέλος του Δ.Σ Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας κ. Ποσειδώνας Θεοδώρου, ο Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Ρόκκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Βούλγαρης.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 στα Γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρου Γαλιατσάτου και της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας.

Η συνάντηση στράφηκε στα τρέχοντα θέματα που άπτονται του Τουρισμού στα Ιόνια Νησιά και ειδικότερα στην Κέρκυρα, αλλά ταυτόχρονα αφορούν την οικονομική και κοινωνική πρόοδο του τόπου. Continue reading «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

ΠΛΗΡΩΜΗ Κ.Ε.Α. ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλλονιάς
ΠΛΗΡΩΜΗ Κ.Ε.Α. ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

 Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλλονιάς με Παράρτημα ΡΟΜΑ σας ενημερώνει ότι στις 27 ΙΟΥΛΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018. Continue reading «ΠΛΗΡΩΜΗ Κ.Ε.Α. ΙΟΥΛΙΟΥ 2018»

ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΔΑΥΓΑΤΑ!

ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΔΑΥΓΑΤΑ!
Το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 στις 8.30 το βράδυ στα Δαυγάτα και στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθεί υποδοχή και τοποθέτηση, τεμαχίου  Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου. Στη συνέχεια θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.
 
Το λείψανο θα παραμείνει μόνιμα  στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Δαυγάτων.
37254353_1794588410617876_8219560445166485504_n

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ:ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟ ΣΑΜΗΣ & ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

sami-kastro 062 ΑΝΟΙΚΤΗ    ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κ.Π.Ε.Σ.                                                              Προς

ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κοινοποίηση σε

ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟ ΣΑΜΗΣ-

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με αφορμή την παροιμιώδη και εμφατική αποστροφή σας στα προβλήματα της περιοχής της επαρχίας Σάμης, αλλά ειδικότερα των ορίων του πρώην δήμου Σάμης ως δημοτική αρχή, αναγκαζόμαστε σε έντονη διαμαρτυρία για τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας που και οι πολίτες της περιοχής μας σας εμπιστεύτηκαν πιστεύοντας στις ψεύτικες υποσχέσεις σας. Continue reading «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ:ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟ ΣΑΜΗΣ & ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ»

Νέλσον Μαντέλα: Ο ηγέτης που εξάλειψε τις ανισότητες.

mandela
Νέλσον Μαντέλα: Ο ηγέτης που εξάλειψε τις ανισότητες

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την γέννηση του πρώτου μαύρου δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη της Νοτίου Αφρικής που ήταν φυλακισμένος για 27 χρόνια

Εμβληματική μορφή του αγώνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων, φυλακισμένος για 27 χρόνια, πριν γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής στις πρώτες εκλογές χωρίς φυλετικούς διαχωρισμούς, ο Νέλσον Μαντέλα έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του 20ού αιώνα ως μαχητής εναντίον του τελευταίου ρατσιστικού καθεστώτος στον δυτικό κόσμο. Continue reading «Νέλσον Μαντέλα: Ο ηγέτης που εξάλειψε τις ανισότητες.»

Δημοσίευμα στον γερμανόφωνο Τύπο για τη διάκριση της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ της Βιέννης με πρωτοβουλία της ΠΙΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                   

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ                                                   Κέρκυρα, 18-07-2018

Τηλ.: 26613.61572

email: press2@pin.gov.gr       

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

DSC_0019-1-800x445
Δημοσίευμα στον γερμανόφωνο Τύπο για τη διάκριση της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ της Βιέννης με πρωτοβουλία της ΠΙΝ

Στις σελίδες της φιλοξένησε η εφημερίδα «Griechenland Zeitung» δημοσίευμα για την ανώτατη τιμητική διάκριση που έλαβε η  Παιδική Χορωδία Κέρκυρας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Summa cum Laude της Βιέννης, ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Continue reading «Δημοσίευμα στον γερμανόφωνο Τύπο για τη διάκριση της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ της Βιέννης με πρωτοβουλία της ΠΙΝ»

Συνελήφθησαν συνολικά (15) δεκαπέντε άτομα για διάφορα αδικήματα κατά την διάρκεια αστυνομικών έλεγχων στη Κεφαλονιά

Κέρκυρα, 18 Ιουλίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΑΣ
Συνελήφθησαν συνολικά (15) δεκαπέντε άτομα για διάφορα αδικήματα κατά την διάρκεια αστυνομικών έλεγχων στη Κεφαλονιά

Συνελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα, κατά την διάρκεια συντονισμένων ελέγχων    αστυνομικών  κλιμακίων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, σε διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα, δώδεκα (12) ημεδαποί και τρείς (3) αλλοδαποί, για διάφορα αδικήματα. Continue reading «Συνελήφθησαν συνολικά (15) δεκαπέντε άτομα για διάφορα αδικήματα κατά την διάρκεια αστυνομικών έλεγχων στη Κεφαλονιά»

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου από Τετάρτη 18 Ιουλίου έως  Παρασκευή 20 Ιουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ  ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

 Αργοστόλι, 18-07-2018

Αρ. Δελτίου: 48

c18d8d9e0dc33a152521a4f8c283b59c
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου από Τετάρτη 18 Ιουλίου έως  Παρασκευή 20 Ιουλίου

 Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 18 Ιουλίου από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιουλίου έως τις 08:00 το πρωί ο  Εθνικός Δρυμός Αίνου θα παραμείνει κλειστός για όλους, καθώς σύμφωνα με το  χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η κατηγορία κινδύνου  για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας αντιστοιχεί στην κατηγορία 3 ( Υψηλή). Continue reading «Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου από Τετάρτη 18 Ιουλίου έως  Παρασκευή 20 Ιουλίου»

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

                        Αργοστόλι, 18/07/2018

 

 

 

              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

Ταχ. Δ/νση: Λ. Βεργωτή 131, Αργοστόλι

Τ.Κ.: 28100

Τηλ: 2671022253, 2671024959

Fax: 2671026190

email: chamberk@otenet.gr

                                               

           

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

thumbnail_poster festival
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου στις 19 και 20 Ιουλίου 2018. Θα αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα σαν αναπόσπαστο κομμάτι της Κεφαλλονίτικης Γαστρονομίας. Θα μαγειρέψουν διακεκριμένοι Αρχιμάγειρες αλλά και νοικοκυρές σε μία προσπάθεια να αναβιώσουμε ξεχασμένες συνταγές βασισμένες στην απλότητα και την αμεσότητα της γεύσης. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση τοπικών προϊόντων από τους παραγωγούς. Continue reading «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ»

5ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΗΝΑΙΑΣ ΓΗΣ 8/8/2018 ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΈΩΣ 30/7/2018

5ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΗΝΑΙΑΣ ΓΗΣ 8/8/2018

 

ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΈΩΣ 30/7/2018

Λινκ εγγραφών:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpLfkG72YMSNtkSaG6H7yNys6WlvIJIUV6Yg9UuSbdA0z77g/viewform

 

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ

Page1
5ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΗΝΑΙΑΣ ΓΗΣ 8/8/2018 ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΈΩΣ 30/7/2018 

Η ΠΕ Κεφαλληνίας, Η Τοπική Κοινότητα  και Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκώνα, διοργανώνουν για 5η χρονιά, έναν αγώνα δρόμου μήκους 7100 μέτρων, τον 5ο Δρόμο Θηναίας Γης τις 8/8/2018. Continue reading «5ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΗΝΑΙΑΣ ΓΗΣ 8/8/2018 ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΈΩΣ 30/7/2018»

Συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου & Σωκράτη Μάλαμα

                                  Αργοστόλι  17/07/2018

 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ    –

Λεωφόρος Βεργωτή 16, Αργοστόλι

Τηλ.26710.25600  Fax.267100.22847

Ε-mail:argostolitheatre@yahoo.gr

    Ιστοσελίδα: www.kedike.gr                                                                                                                                                                                

ΠΡΟΣ: MME

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τετάρτη 25 Ιουλίου Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου ώρα: 9.45μμ thumbnail_ΜΑΛΑΜΑΣ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει Μεγάλη Συναυλία με τους

Θανάση Παπακωνσταντίνου & Σωκράτη Μάλαμα.

 

»Με στόμα που γελά» Continue reading «Συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου & Σωκράτη Μάλαμα»

Κλειστή για το κοινό την προσεχή εβδομάδα από 23/7/2018 μέχρι και 27/7/2018 η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΝΟΤΗΤΕΣ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣΙΘΑΚΗΣ

 Αργοστόλι, 18-07-2018

Αρ. Δελτίου: 47

 ΠΕΡΙΕΦΕΡΕΙΑ-ΙΟΝΙΩΝ-ΝΗΣΩΝ

Ανακοινώνεται από την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς,  ότι η Υπηρεσία θα μείνει κλειστή για το κοινό την προσεχή εβδομάδα από 23/7/2018 μέχρι και 27/7/2018, προκειμένου να διεξαχθούν οι πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, που είχαν διακοπεί λόγω επικείμενης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου των εξετάσεων και κάλυψης επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

thumbnail_poster_28.07_NEOL
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Το Σάββατο 28 Ιουλίου στον Αύλειο χώρο του Α΄ Δημοτικού σχολείου Ληξουρίου, στις 9.30μμ, η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ & ο ΝΕΟΛ διοργανώνουν συναυλία με την θρυλική ανδροπαρέα των 4 τους «Γιάννη Γιοκαρίνη, Λάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Ζιώγαλα, και Γιάννη Μηλιώκα». Continue reading «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ»

Οι ελληνορωσικές σχέσεις και το σύνδρομο της εξάρτησης

Οι ελληνορωσικές σχέσεις και το σύνδρομο της εξάρτησης, Κώστας Î“ÏÎ¯Î²Î±Ï‚Η πρωτοφανής διπλωματική κρίση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αποτελεί το τελευταίο στάδιο σε έναν ατέρμονα κατήφορο, στον οποίο οι ελληνικές ηγετικές ελίτ έχουν επιλέξει να θέσουν τις ελληνορωσικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια. Θα ήταν μάλλον ιδιαίτερα μετριοπαθές να λέγαμε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών σήμερα είναι πολύ χειρότερες από ό,τι τις πιο πολωμένες μέρες του Ψυχρού Πολέμου.

Continue reading «Οι ελληνορωσικές σχέσεις και το σύνδρομο της εξάρτησης»

Παρουσίαση έρευνας ικανοποίησης τουριστών για την Κεφαλονιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση έρευνας ικανοποίησης τουριστών για την Κεφαλονιά

ΠΕΡΙΕΦΕΡΕΙΑ-ΙΟΝΙΩΝ-ΝΗΣΩΝ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης «Έρευνα ικανοποίησης και τάσεων τουριστών για την Κεφαλονιά – 2017» που θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 στις 11 π.μ., στο αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι (είσοδος από παραλιακή λεωφόρο Α. Τρίτση). Continue reading «Παρουσίαση έρευνας ικανοποίησης τουριστών για την Κεφαλονιά»

Ανακοίνωσης της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41, για την εύρεση συγγενών των επί 78 ετών άταφων ή προσωρινά πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-41

                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση της ανακοίνωσης της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41, για την εύρεση συγγενών των επί 78 ετών άταφων ή προσωρινά πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-41

 

OSTA_EKSKAFH
Τα οστά 108 Ελλήνων πεσόντων έχουν έως τώρα βρεθεί στο Τεπελένι.

Τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως προς τη γνωστοποίηση και δημοσίευση της ανακοινώσεως για την εύρεση συγγενών  των Ελλήνων πεσόντων κατά το Έπος 1940-41 στη Βόρεια Ήπειρο, προκειμένου να προβούν στην αναγνώριση της ταυτότητας των επί 78 ετών άταφων ή προσωρινά πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-41, ζήτησε με επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, η Ένωση Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41. Continue reading «Ανακοίνωσης της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41, για την εύρεση συγγενών των επί 78 ετών άταφων ή προσωρινά πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-41»

Το Σάββατο 21 Ιουλίου στο Αργοστόλι η εκδήλωση “Ναυτικές οικογένειες της Κεφαλονιάς στο πέρασμα του χρόνου”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 21 Ιουλίου στο Αργοστόλι η εκδήλωση “Ναυτικές οικογένειες της Κεφαλονιάς στο πέρασμα του χρόνου”

thumbnail_1

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος “Το Ριφόρτσο” Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με τον σύλλογο ναυτικών “Νίκος Καββαδίας» διοργανώνει στις 21 Ιουλίου 2018 και ώρα 21.00 την εκδήλωση με θέμα “Ναυτικές οικογένειες της Κεφαλονιάς στο πέρασμα του χρόνου” στο θεατράκι, στην προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων στο Αργοστόλι υπό την αιγίδα του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και της ΚΕΔΗΚΕ.

Continue reading «Το Σάββατο 21 Ιουλίου στο Αργοστόλι η εκδήλωση “Ναυτικές οικογένειες της Κεφαλονιάς στο πέρασμα του χρόνου”»