Blog

Η Μαριάνθη Βαμβακάρη Σιφνάκη με τον Μιχάλη Γάκη στην «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ»

image1 (4)Με λένε Μαριάνθη Βαμβακάρη και γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου εκεί γνώρισα και παντρεύτηκα τον Ιατρό Στράτο Σιφνάκη. Έχουμε μαζί δυο παιδιά και ζούμε εδώ και οχτώ χρόνια στην αγαπημένη μας Σαμη, εγώ ως νοικοκυρά μεγαλώνοντας τα παιδιά μας και ο σύζυγος μου ως Ιατρός βοηθώντας τους συμπολίτες μας. Αποφάσισα λοιπόν, με μόνο κίνητρό μου την επιθυμία μου να βοηθήσω ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό για την περιοχή μας, να συμμετέχω ως υποψήφια στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο πλευρό του ΜΙΧΑΛΗ ΓΑΚΗ Continue reading «Η Μαριάνθη Βαμβακάρη Σιφνάκη με τον Μιχάλη Γάκη στην «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ»»

Με το βλέμμα στην Επόμενη Μέρα» Γ. Πολιτισμός

IB«Με το βλέμμα στην Επόμενη Μέρα»

Γ. Πολιτισμός

Η λέξη «πολιτισμός» συχνά παίρνει πολλές σημασίες και, ίσως, επιφορτίζεται με περισσότερες «ευθύνες» απ’ αυτές που τις αναλογούν. Βλέπουμε πως στην ιστορία υπήρξαν πολλές στιγμές «εκπολιτισμού» των «απολίτιστων», με απίθανα σκηρούς και απάνθρωπους όρους… Πριν λοιπόν αρθρώσουμε μερικές προτάσεις για τον πολιτισμό του Δήμου μας, θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε στον πιο απλό και απέριττο ορισμό, που λέει ότι ο πολιτισμός είναι το αποτύπωμα που αφήνει μια κοινωνία στην ιστορία μέσα από το σύνολο των υλικών και άυλων δραστηριοτήτων της. Continue reading «Με το βλέμμα στην Επόμενη Μέρα» Γ. Πολιτισμός»

Σε τροπική θάλασσα μετατράπηκε η Ανατολική Μεσόγειος Λόγω της κλιματικής αλλαγής

images-83Δεν είναι καθόλου υπερβολή, εάν λέγαμε ότι η κλιματική αλλαγή εκτός από καταστροφικές και φονικές θεομηνίες που έφερε (τις οποίες μάλιστα προσφάτως βίωσε και η χώρα μας) προκάλεσε και κάτι άλλο: Μετέτρεψε την Ανατολική Μεσόγειο σε… τροπική θάλασσα. Continue reading «Σε τροπική θάλασσα μετατράπηκε η Ανατολική Μεσόγειος Λόγω της κλιματικής αλλαγής»

Επίσκεψη Γερμανών δημοσιογράφων στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου

Αρ. Πρωτ.: 376

φορεας-αινου2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της προβολής του Εθνικού Δρυμού Αίνου, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, υποδέχθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, την Τρίτη 23 Απριλίου 2019, διμελή δημοσιογραφική αποστολή από την Γερμανία. Οι δημοσιογράφοι προέρχονται από την περιοχή Rhein Neckar-Kreis και βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην Κεφαλονιά, στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογράψει η περιοχή αυτή της Γερμανίας με το Δήμο Κεφαλονιάς. Continue reading «Επίσκεψη Γερμανών δημοσιογράφων στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου»

 

 

 

ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ευχόμαστε να περάσετε με κατάνυξη την Εβδομάδα των Παθών και να εορτάσετε με υγεία και χαρά την Ανάσταση

ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ξυλόγλυπτος σταυρός από επίστεψη τέμπλου, 19ος αι., 130χ105 εκ., Συλλογή Φραγκίσκου και Στέφανου Βαλλιάνου

Φέρει γραπτή παράσταση του Εσταυρωμένου και στα άκρα των κεραιών του τα σύμβολα των 4 Ευαγγελιστών: άγγελος (Ματθαίος), μόσχος (Λουκάς), αετός (Ιωάννης), λέων (Μάρκος)

 

 

Αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων Ιθάκης και Κεφαλονιάς για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων Ιθάκης και Κεφαλονιάς

 

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, χαιρετίζει τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ιθάκης και Κεφαλονιάς, που ελήφθησαν στις 23/4/19 και 24/4/19 αντίστοιχα, με τις οποίες συντάσσονται με το ΟΧΙ στις εξορύξεις, ΟΧΙ στην καταστροφή. Continue reading «Αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων Ιθάκης και Κεφαλονιάς για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο»

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

 

1η ΜΑΗ 2019 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΣΤΙΣ 10:00πμ

Continue reading «ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ»

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ:Οι δεσμεύσεις μου για την ΠΑΛΙΚΗ

KOYRHS-SWTHRHS22

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Περιφερειακος Σύμβουλος ΠΙΝ

τ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ´ Ιθάκης

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι δεσμεύσεις μου για την ΠΑΛΙΚΗ

 

Ο αγαπητός κ Σπύρος Παγώνης μας παρουσίασε μια μακροσκελέστατη αποτίμηση για το έργο της Περιφερειακής Αρχής του κ Θ. Γαλιατσατου για το Ληξούρι και την Παλικη για την περίοδο των 5 ΧΡΟΝΩΝ διαχείρισης της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ . Continue reading «ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ:Οι δεσμεύσεις μου για την ΠΑΛΙΚΗ»

Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Ληξουρίου στις Γιορτές Εξόδου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου

Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Ληξουρίου

στις Γιορτές Εξόδου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου

 

Απρίλιος 19 – 21/4/ 2019

 

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

_MG_1965

Για 23η φορά παρέλασε ο «Λαογραφικός Όμιλος Ληξουρίου» στο πομπικό μέρος των Εορτών Εξόδου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, 20 και 21-4-2019, το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, μέρες πάγια καθιερωμένες γι αυτό τον μεγάλο ιστορικό θεσμό μνήμης. Continue reading «Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Ληξουρίου στις Γιορτές Εξόδου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου»

Με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο η Κρυσταλλία Μιχαλάτου

 

KRYSTALLIA

 

Αργοστόλι, 23-04-2019

Η αγάπη για το τόπο μας και με οδηγό το μήνυμα «Μη ρωτάς τι κάνει ο τόπος σου για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον τόπο σου», με ώθησαν στην απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά. Continue reading «Με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο η Κρυσταλλία Μιχαλάτου»

Μάκης Φόρτες: «Λαγοί και….πετραχήλια» ή ολοκληρωμένες προτάσεις και γνώση των χρηματοδοτήσεων ;

Μάκης Φόρτες: «Λαγοί και….πετραχήλια» ή ολοκληρωμένες προτάσεις και γνώση των χρηματοδοτήσεων ;

Μάκης-Φόρτες-δημαρχος

Το ότι η Κεφαλονιά ελέγχεται να είναι πλέον όχι…. «το καθαρότερο νησί» όπως όλοι οι Κεφαλονίτες κάποτε υπερηφανευόμαστε, αλλά …. «το βρωμερότερο νησί» είναι ένα αδιαμφισβήτητο πρόβλημα και κυρίως όχι….προεκλογικού χαρακτήρα όπως κάποιοι αίφνης το ανακαλύπτουν. Continue reading «Μάκης Φόρτες: «Λαγοί και….πετραχήλια» ή ολοκληρωμένες προτάσεις και γνώση των χρηματοδοτήσεων ;»

   Ε.Α.Σ. : Καταβλήθηκε 9,35€ ανά κεφάλι η συνδεδεμένη Αιγοπρόβειου Κρέατος

Δελτίο Τύπου Αργοστόλι, 23.4.2019

Ε.Α.Σ. : Καταβλήθηκε 9,35€ ανά κεφάλι η συνδεδεμένη Αιγοπρόβειου Κρέατος

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καταβλήθηκαν σήμερα αργά το απόγευμα στους ντόπιους Κτηνοτρόφους η ενίσχυση των συνδεδεμένων στον τομέα του Πρόβειου και Αίγειου Κρέατος και στον τομέα του Βόειου Κρέατος για το έτος 2018. Continue reading »   Ε.Α.Σ. : Καταβλήθηκε 9,35€ ανά κεφάλι η συνδεδεμένη Αιγοπρόβειου Κρέατος»

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ομιλία Α. Τσίπρα και προεκλογική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ: κυβέρνησε με νεοφιλελευθερισμό και ακροδεξιά, φτιάχνει μαγική εικόνα για την ΕΕ

 

http://www.antarsya.gr/

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964

email: pressantarsya@gmail.com

23.4.2019

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ομιλία του Α. Τσίπρα και την προεκλογική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε με νεοφιλελευθερισμό και ακροδεξιά, φτιάχνει μαγική εικόνα για την ΕΕ Continue reading «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ομιλία Α. Τσίπρα και προεκλογική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ: κυβέρνησε με νεοφιλελευθερισμό και ακροδεξιά, φτιάχνει μαγική εικόνα για την ΕΕ»

Παρουσιάστηκε το “Εγχειρίδιο Ιστορίας για τα Ιόνια Νησιά” – Θερμά λόγια από την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη συμβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Συνεχίζονται οι δράσεις συνεργασίας

IMG_20190422_193640

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 23-4-2019

Τηλ.: 26613.61572

email: press@pin.gov.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρουσιάστηκε το “Εγχειρίδιο Ιστορίας για τα Ιόνια Νησιά”

 

Θερμά λόγια από την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη συμβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Συνεχίζονται οι δράσεις συνεργασίας Continue reading «Παρουσιάστηκε το “Εγχειρίδιο Ιστορίας για τα Ιόνια Νησιά” – Θερμά λόγια από την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη συμβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Συνεχίζονται οι δράσεις συνεργασίας»

Στο πλευρό του Μιχάλη Γάκη ο Δημήτρης Βουτσινάς με την «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ»

20190422_195914

Ονομάζομαι Βουτσινάς Δημήτρης και κατάγομαι απο τον Καραβόμυλο. Εχω τελειώσει την ΑΕΝ πλοιάρχων Ιονίων νήσων κατέχω την άδεια πλοιάρχου Α’ ΕΝ και εργάζομαι σε πλοία που δραστηριοποιούνται στο νησί για να βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια μου αλλά και στον τοπο που αγαπώ. Continue reading «Στο πλευρό του Μιχάλη Γάκη ο Δημήτρης Βουτσινάς με την «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ»»

Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Χαράς Αναστασίου Μπερδεμπέ με τον Μιχάλη Γάκη

image1 (5)

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Σας ανακοινώνω ότι με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση του Μιχάλη Γάκη να συμπορευτώ με την «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» για μια νέα αφετηρία δημιουργιάς στον νέο Δήμο Σάμης.
Continue reading «Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Χαράς Αναστασίου Μπερδεμπέ με τον Μιχάλη Γάκη»