Blog

Νεκρώνουν οι ακτοπλοϊκές γραμμές Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων λόγω απεργίας των ναυτεργατών

ferryboat-552x420Η Διοίκηση του Σωματείου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων «Ο Άγιος Νικόλαος» συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη και εξέτασε αν υπάρχει κάποια βελτίωση στα όσα έχουν κατά καιρούς καταγγελθεί και αν υπάρχει κάποιο φώς στο τούνελ για βελτίωση ή τουλάχιστον σταθεροποίηση της κατάστασης στον Ναυτεργατικό χώρο.

Continue reading «Νεκρώνουν οι ακτοπλοϊκές γραμμές Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων λόγω απεργίας των ναυτεργατών»

Αρχηγός των Πέντε Αστέρων: Ο Τζουζέπε Κόντε θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας

5b02f2701e0000bf048e62caΤο όνομα του νέου πρωθυπουργού και το κυβερνητικό τους πρόγραμμα παρουσίασαν οι επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά και των 5 Αστέρων στον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα, σε διαφορετικές συναντήσεις.

Μιλώντας στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της νέας πολιτικής κυβέρνησης θα είναι ο Τζουζέπε Κόντε. Continue reading «Αρχηγός των Πέντε Αστέρων: Ο Τζουζέπε Κόντε θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας»

Συνεχίζεται στο Αργοστόλι το ΙΑ΄ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο

thumbnail_ΣΗΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥΙΑ΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Κεφαλονιά 21-25 Μαΐου 2018

http://panionio.wordpress.com

Δελτίο τύπου

Συνεχίζεται στο Αργοστόλι το ΙΑ΄ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο

Το πρόγραμμα της Τρίτης 22-5-2018

Συνεχίζεται την Τρίτη 22-5-2018 στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη και το Θέατρο «Κέφαλος» το πρωί, και στο Ληξούρι (ξενοδοχείο Palatino) το απόγευμα, το ΙΑ΄ Πανιόνιο Συνέδριο.

Η παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου είναι ελεύθερη για όλους τους συμπολίτες μας.
Continue reading «Συνεχίζεται στο Αργοστόλι το ΙΑ΄ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο»

Την Πέμπτη πιστώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους

3ddff7d5721fa467eef89401a148f34fΕγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας η μεταφορά πίστωσης ύψους 63.077.250,94 €, προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή της πληρωμής μηνός Μαΐου 2018 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης – ΚΕΑ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 287.021 (διακόσιους ογδόντα επτά χιλιάδες είκοσι ένα) δικαιούχους. Continue reading «Την Πέμπτη πιστώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους»

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στήριξης στον Μπουτάρη.

mpoutaris-epithesi-630_0Η Συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 23 Μαΐου. Όλοι όσοι διαφωνούμε με τις χθεσινές πρακτικές, ας μαζευτούμε στον Λευκό Πύργο, αναφέρει το κάλεσμα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γιάννη Μπουτάρη διοργανώνεται την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 19.00 στον Λευκό Πύργο.

«Τετάρτη 23 Μαίου στις 7 μ.μ. όλοι όσοι διαφωνούμε με τις χθεσινές πρακτικές και πιστεύουμε στη Δημοκρατία και τον Διάλογο ας μαζευτούμε στον Λευκό Πύργο» αναφέρεται στο κάλεσμα της συγκέντρωσης.  Continue reading «Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στήριξης στον Μπουτάρη.»

ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ

7_1ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

  Πολλαπλά οφέλη για τους ασθενείς προσφέρει η χρήση των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών για την αντιμετώπιση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.

 Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν κορυφαίοι επιστήμονες της υγείας , ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο  για «επανάσταση» στην αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Continue reading «ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ»

Θερσίτης και πολιτική ανυπακοή

thersitis2

«Η ανυπακοή των πολιτών είναι ιερό καθήκον όταν η εξουσία γίνεται άνομη και διεφθαρμένη» (Γκάντι).

Στις μέρες μας πληθαίνουν τα φαινόμενα Πολιτικής Ανυπακοής με πρωταγωνιστές άλλοτε ομάδες – συλλογικότητες αντι-εξουσιαστών κι άλλοτε πολίτες που διαμαρτύρονται για το περιεχόμενο της σύγχρονης πολιτικής και το ήθος των πολιτικών. Παρατηρείται μια έντονη και πρωτοφανής αμφισβήτηση της δημοκρατίας ή κρίση νομιμοποίησης της αντιπροσωπευτικότητάς της.  Continue reading «Θερσίτης και πολιτική ανυπακοή»

invitation/πρόσκληση <>.

thumbnail_SSR-Kefalonia-180226

Continue reading «invitation/πρόσκληση <>.»

«Λευκός καπνός» στην Ιταλία

Ντι Μάιο - Σαλβίνι

Συμφωνία για την κυβέρνηση και τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας | AP Photo

Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά ανακοίνωσε ότι το κόμμα του ήρθε σε συμφωνία με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων για τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης και τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας. Όπως δήλωσε στον πρωθυπουργικό θώκο δεν θα είναι ούτε εκείνος, ούτε ο Λουίτζι ντι Μάιο. Continue reading ««Λευκός καπνός» στην Ιταλία»

Με τις νέες αντικειμενικές αξίες θα υπολογιστεί ο νέος ΕΝΦΙΑ

1Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης και θεσμών που ολοκληρώθηκε χθες αποφασίστηκε να καταρτιστούν άμεσα οι πίνακες με τις νέες και να υπολογιστεί ο νέος ΕΝΦΙΑ με τις νέες τιμές και τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που θα προκύψουν από τους νέους συντελεστές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται τελευταίο διάστημα κάνοντας ασκήσεις προσομοίωσης βάσει των νέων προτεινόμενων τιμών ζώνης που έχουν καταθέσει οι εκτιμητές για 10.600 ζώνες σε ολόκληρη την επικράτεια προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στα ποσά που πρέπει να εισπράξει το 2018 το Δημόσιο (2,65 δισ. ευρώ). Με τις προσομοιώσεις αυτές θα προκύψουν οι αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στους συντελεστές που εφαρμόζονται σήμερα για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Continue reading «Με τις νέες αντικειμενικές αξίες θα υπολογιστεί ο νέος ΕΝΦΙΑ»

Σήμερα η Εκδήλωση Τιμής για τους Ριζοσπάστες στα Γριζάτα

thumbnail_ΓΡΙΖΑΤΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ

Την Δευτέρα 21η Μαΐου 2018 στις 6.30μμ, θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση Τιμής και κατάθεση στεφάνων για τους Ριζοσπάστες, στο μνημείο Ηλία Ζερβού Ιακωβάτου στα Γριζάτα Σάμης, με την Δημοτική Ενότητα Σάμης, υπό την αιγίδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., σε συνεργασία με τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό, με την παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, τοπικών φορέων και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Θέμος Αμούργης» και του Δημοτικού σχολείου Σάμης, το οποίο και θα πραγματοποιήσει εορταστική εκδήλωση.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & Ε.Σ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νέας Γενιάς

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

Η Γη βιώνει θερμότερες θερμοκρασίες από το μέσο όρο εδώ και 400 συνεχόμενους μήνες

notia-afriki-ksirasia-klimatiki-allagi-630x354Πηγή: naftemporiki.gr

Για 400 διαδοχικούς μήνες, δηλαδή για μία περίοδο που ξεπερνά τα 33 χρόνια, η θερμοκρασία της Γης βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο, με την κλιματική αλλαγή λόγω των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων να αποτελεί τον κυριότερο λόγο πίσω από αυτή την ανησυχητική τάση. Continue reading «Η Γη βιώνει θερμότερες θερμοκρασίες από το μέσο όρο εδώ και 400 συνεχόμενους μήνες»

Τα σκουπίδια θα…παράγουν ρεύμα στην Ήπειρο.

A5EEBF28F429FF38A1C7151467EE8881-622x354

Με ταχύτητα προχωρεί το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ηδη έχει ολοκληρωθεί το 60% των εργασιών, παρότι η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μεταξύ της εταιρείας Τέρνα Ενεργειακή και της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν έχει ακόμη κλείσει χρόνο (είχε υπογραφεί τον περασμένο Ιούλιο). Continue reading «Τα σκουπίδια θα…παράγουν ρεύμα στην Ήπειρο.»

Προσφορά Πολιτισμού από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας τιμώντας την 154η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, προχωρά σε μια προσφορά πολιτισμού με σκοπό να κάνει όλους τους Έλληνες κοινωνούς της Ιστορίας των νησιών μας.

cover

Με την αγαστή συνεργασία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο παραχώρησε και τα πνευματικά δικαιώματα,  διαθέτει ελεύθερα στο διαδίκτυο το επετειακό φυλλάδιο της συγγραφέως Έλλης Δρούλια – Μητράκου «Επτάνησα: 140 χρόνια από την ένωση με την Ελλάδα» έκδοσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων το οποίο έχει εξαντληθεί. Continue reading «Προσφορά Πολιτισμού από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων»

Ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος για την  επίθεση σε βάρος του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη.

Θεόδωρος ΓαλιατσάτοςΟ Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την  επίθεση σε βάρος του δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη.

Διαβάστε  το σχόλιο:

«Η τραμπούκικη επίθεση από φασιστικά στοιχεία στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη ειναι, πρεπει να ειναι, καταδικαστέα χωρίς οποιοδήποτε αστερίσκο.

“οσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως την δημοκρατία” δήλωσε εύστοχα για το θέμα αυτό ο Α. Τσίπρας. Continue reading «Ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος για την  επίθεση σε βάρος του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη.»

Με πίστη στην επαναστατική υπόθεση και στη δύναμη του λαϊκού αγώνα

6o_synedrio_white_backgroundΑνοίγει τις εργασίες το 6ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ την επόμενη Παρασκευή, 25 Μάη, 7.30 μ.μ., με την κεντρική δημόσια πολιτική συγκέντρωση, στο Σήμα (Ισαύρων 29Γ και Χαριλάου Τρικούπη)

Το 6ο Συνέδριο του M-Λ KKE συνέρχεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη και το λαό μας, για το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα.

Σε μια περίοδο που συνεχίζεται η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με έναν καταιγισμό αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, φοροληστρικών μέτρων κοινωνικής ισοπέδωσης και οικονομικής εξόντωσης των εργαζομένων και της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Σε μια περίοδο ξέφρενης επιθετικότητας του αμερικάνικου ιμπε­ριαλισμού και απότομης κλιμάκωσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής, που σκοτεινιάζουν το διεθνή ορίζοντα και επαναφέρουν την απειλή γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων. Continue reading «Με πίστη στην επαναστατική υπόθεση και στη δύναμη του λαϊκού αγώνα»

Ε.Α.Σ. : Επιδότηση Αιγοπρόβειου γάλακτος

                                           Δελτίο Τύπου                                                                                       Αργοστόλι, 20.5.2018    

Ε.Α.Σ. :  Επιδότηση  Αιγοπρόβειου   γάλακτος

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι, με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) καταβλήθηκαν πρόσφατα (Παρασκευή 18 Μαΐου) στους δικαιούχους ντόπιους Κτηνοτρόφους 9,7€ ανά ζώο η συνδεδεμένη ενίσχυση Αιγοπρόβειου κρέατος (πρώην επιδότηση γάλακτος) έτους 2017 και 192,5€ ανά επιλέξιμο ζώο για τα θηλυκά βοοειδή.

Continue reading «Ε.Α.Σ. : Επιδότηση Αιγοπρόβειου γάλακτος»

Συνελήφθησαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος της Κέρκυρας για το ζήτημα των απορριμμάτων

Ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος και οι αντιδήμαρχοι, Σπύρος Ασπιώτης και Θεονύμφη-Αθανασία (Νόνη) Μάστοραπροσήχθησαν σήμερα στην αστυνομική διεύθυνση του νησιού, μετά από καταγγελία κατοίκου της περιοχής Τεμπλονίου, ότι «η δημοτική Αρχή προσπάθησε να εναποθέσει, παρανόμως, απορρίμματα σε κλειστό κύτταρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου». Continue reading «Συνελήφθησαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος της Κέρκυρας για το ζήτημα των απορριμμάτων»

Επίσκεψη στη Μεγάλη Ελλάδα – 1

180521 TELEIA KAI PAVLA 115 BΑπό παιδί ήθελα να επισκεφθώ τη Νότια Ιταλία και τη Σικελία, μια περιοχή που είναι γεμάτη αρχαίες ελληνικές αποικίες αλλά και χωριά που οι κάτοικοί τους έχουν επίγνωση της ελληνικής καταγωγής τους, αλλά δεν τα είχα καταφέρει. Έτσι, όταν ο Πολιτιστικός, Ιστορικός και Λαογραφικός Σύλλογος Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, «Το Ριφόρτσο», ανακοίνωσε τη διοργάνωση μιας οκταήμερης εκδρομής στη Μεγάλη Ελλάδα ή Magna Graecia όπως τη λένε στα ιταλικά, άρπαξα την ευκαιρία. Continue reading «Επίσκεψη στη Μεγάλη Ελλάδα – 1»

Ξεκινά στο Αργοστόλι το ΙΑ΄ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο

thumbnail_ΣΗΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥΔελτίο τύπου

Ξεκινά στο Αργοστόλι το ΙΑ΄ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο

Το πρόγραμμα της Δευτέρας 21-5-2018

Με την επίσημη εναρκτήρια συνεδρία, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» (Κεντρική Αίθουσα) την Δευτέρα 21 Μαΐου και ώρα 6 το απόγευμαξεκινούν οι εργασίες του ΙΑ΄ Διεθνούς Πανιονίου Συνεδρίου, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 300 ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με ανακοινώσεις που αφορούν στην Ιστορία και τον πολιτισμό των Επτανήσων από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας. Continue reading «Ξεκινά στο Αργοστόλι το ΙΑ΄ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο»