Blog

Ο Περιφερειάρχης επιλέγει το συμφέρον της Κέρκυρας, δεν εκβιάζεται και δεν φοβάται ύβρεις, απειλές και τραμπουκισμούς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ                                                           Κέρκυρα, 20-2-2019

Τηλ.: 26613.61572

email: press@pin.gov.gr    

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Περιφερειάρχης επιλέγει το συμφέρον της Κέρκυρας, δεν εκβιάζεται και δεν φοβάται ύβρεις, απειλές και τραμπουκισμούς

Σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση μικρής μερίδας  πολιτών, ενάντια στη λειτουργία του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θέλουμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

Ο Περιφερειάρχης δεν εκβιάζεται και δεν φοβάται ύβρεις, απειλές και τραμπουκισμούς. Ο Περιφερειάρχης βρίσκεται στη θέση που τον έταξε ο λαός των Ιονίων Νήσων, με χρέος τον σεβασμό στο συμφέρον των πολιτών, στη δημόσια υγεία, στην τοπική οικονομία και στην ευημερία του τόπου. Continue reading «Ο Περιφερειάρχης επιλέγει το συμφέρον της Κέρκυρας, δεν εκβιάζεται και δεν φοβάται ύβρεις, απειλές και τραμπουκισμούς»

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 9ου Βαλλιανείου

 

(Όσοι από εσάς ενδιαφέρεσθε να προσφέρετε ως εθελοντές, στα δρώμενα την ημέρα της διεξαγωγής του αγώνα επικοινωνήστε μαζί μας.)

 

Ο πολύ αναμενόμενος «9οs ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟΣ» λαϊκός αγώνας δρόμου, είναι προ των πυλών. Ημερομηνία διεξαγωγής του, η 31η Mαρτίου 2019. Σας περιμένουμε και φέτος να συμμετάσχετε στην κοινή μας προσπάθεια, προετοιμασμένοι, δυναμικοί, με βελτιωμένες επιδόσεις, διάθεση για τρέξιμο, περπάτημα, ψυχαγωγία. Continue reading «ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 9ου Βαλλιανείου»

Κλειστές υπηρεσίες, λόγω έργων στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς, από Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου έως και Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ  ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

 

 Αργοστόλι, 20-02-2019

Αρ. Δελτίου: 14

Ενημερώνουμε το κοινό ότι λόγω εκτέλεσης εργασιών στα πλαίσια του έργου: “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ”, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Κεφαλληνίας (πρώην ΚΕ.ΠΠΥ.ΕΛ) και το γραφείο του Δικτύου Συνεργασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Κεφαλλονιάς και Ιθάκης και των Δήμων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, θα παραμείνουν κλειστά από Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου έως και Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.

Για οτιδήποτε Επείγον, παρακαλούμε, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 26713 60530 – 531 – 529.

 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

         ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

Οι Γονείς ως Παιδαγωγοί

thumbnail_Γονείς ως παιδαγωγοί

Κάθε γονέας επιθυμεί να δει το παιδί του να πετυχαίνει στη σχολική ζωή ώστε αργότερα να εξελιχθεί σε έναν επιτυχημένο και ανεξάρτητο ενήλικα. Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι γονείς εκφράζουν από νωρίς την επιθυμία να εμπλακούν στη σχολική ζωή του παιδιού τους. Τα παιδιά που έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις σε διάφορα θέματα, θα βρουν το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία πιο εύκολη σε σχέση με εκείνα που έχουν πιο περιορισμένο εύρος γνώσεων. Continue reading «Οι Γονείς ως Παιδαγωγοί»

Αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων Οικολογικό-οικονομικό έγκλημα και ξεπούλημα του πλούτου της χώρας

mlkkeΑνακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ σε μορφή pdf

Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει τον αγώνα των κατοίκων της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας, των Ιόνιων νησιών, όλης της χώρας, ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, μια δραστηριότητα που παραχωρήθηκε από όλες τις υποτελείς κυβερνήσεις στις πολυεθνικές της ενέργειας- αμερικανοευρωπαϊκών κυρίως συμφερόντων – με δράση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, στο Μαυροβούνιο κλπ. Continue reading «Αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων Οικολογικό-οικονομικό έγκλημα και ξεπούλημα του πλούτου της χώρας»

«Ενημέρωση για την προστασία των ελαιοδένδρων στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη»

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

  Αργοστόλι, 19-02-2019

    Αρ. Δελτίου: 13

  • «Ενημέρωση για την προστασία των ελαιοδένδρων στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη»
    • Το πρόγραμμα της Δακοκτονίας οργανώνεται και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ακολουθούν την νομοθεσία των Υπουργείων για την προκήρυξη και οργάνωση του προγράμματος. Ειδικότερα δε τη νομοθεσία που καθορίζει το ύψος της δαπάνης (μέγιστο) ανά ελαιόδενδρο. Τα Τοπικά Συμβούλια των Δήμων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, εφόσον αποδεχτούν να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας στις ελαιοκομικές τους περιοχές, αυτές συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη των εργολαβιών για τους δολωματικούς ψεκασμούς. Continue reading ««Ενημέρωση για την προστασία των ελαιοδένδρων στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη»»

ΠΛΗΡΩΜΗ Κ.Ε.Α ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ταχ. Δ/νση.: Σουηδίας 11, Αργοστόλι, 28 100

Τηλ.- Fax: 26710 22395

Email: kentrokoinotitaskef@gmail.com

20/02/2019ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΛΗΡΩΜΗ Κ.Ε.Α ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

 Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλλονιάς με Παράρτημα ΡΟΜΑ σας ενημερώνει ότι την Πέμπτη στις 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, των οποίων οι αιτήσεις ήταν εγκεκριμένες έως τις 31 Ιανουαρίου 2019. Continue reading «ΠΛΗΡΩΜΗ Κ.Ε.Α ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019»

ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Ταχ. Δ/νση.: Σουηδίας 11, Αργοστόλι, 28 100

Τηλ.-Fax: 26710 22395

Email: kentrokoinotitaskef@gmail.com

20/02/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

 Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλλονιάς με Παράρτημα ΡΟΜΑ σας ενημερώνει ότι αύριο, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, θακαταβληθούν τα προνοιακά διατροφικά επιδόματα μηνός Ιανουαρίου 2019.

Η επικείμενη πληρωμή αφορά όλους τους δικαιούχους που πληρώνονταν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας. Continue reading «ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ»

Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Μονάχου

Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς

στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Μονάχου

thumbnail_Kekatos - Korkos

Στα πλαίσια της στοχευμένης τουριστικής προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς στη Γερμανία, αφού πλέον είναι γεγονός η κατευθείαν  αεροπορική σύνδεση μεταξύ Γερμανίας και Κεφαλονιάς, συμμετέχουμε με Εκθεσιακό Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, που θα αναπτυχθεί από 20 έως 24 Φεβρουαρίου στο Μόναχο. Continue reading «Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Μονάχου»

Ενημέρωση από ειδικούς, για τις επιδοτήσεις Μικρών – πολύ Μικρών επιχειρήσεων και για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πολλά ήταν τα μέλη και μη του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης που βρέθηκαν χθες το βράδυ στην αίθουσα «Μαρία Σκλαβουνάκη» για να ενημερωθούν από τους ειδικούς της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αναφορικά με τις επιδοτήσεις Μικρών και πολύ Μικρών επιχειρήσεων, αλλά και για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Continue reading «Ενημέρωση από ειδικούς, για τις επιδοτήσεις Μικρών – πολύ Μικρών επιχειρήσεων και για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.»

Επιστολή 4 γραφείων WWF στον Αλέξη Τσίπρα για τις εξορύξεις

Ανακοίνωση                                                   Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

92848b48d3d64bf38f2e932ea32df42cwwf-logo

Τέσσερα ευρωπαϊκά γραφεία του WWF έστειλαν επιστολή στον

Έλληνα Πρωθυπουργό ζητώντας τον τερματισμό

όλων των νέων εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

 

 

Επιστολή προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έστειλαν οι Διευθυντές τεσσάρων ευρωπαϊκών γραφείων του WWF, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να τερματίσει όλες τις νέες εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που σχεδιάζονται στην Ελλάδα.

Continue reading «Επιστολή 4 γραφείων WWF στον Αλέξη Τσίπρα για τις εξορύξεις»

Ιμπεριαλιστές, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τη Βενεζουέλα!!!

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης
της ΑΔΕΔΥ
Email: adedykef@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ιμπεριαλιστές, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τη Βενεζουέλα!!!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη – ωμή επέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής (αντιδραστικές κυβερνήσεις, Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών και Ομάδα της Λίμα), στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας. Αυτή τη φορά με πρόσχημα την «ανθρωπιστική βοήθεια». Continue reading «Ιμπεριαλιστές, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τη Βενεζουέλα!!!»

ΤΟ ΕΚΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΕΛΠΕ ΣΤΑ Κ.Υ ΣΑΜΗΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ              Αργοστόλι 19 Φλεβάρη 2019

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΕΚΚΙ κατγγέλει για άλλη μια φορά την προσπάθεια των ΕΛΠΕ (μετά τα σχολεία) να εκμαυλίσουν συνειδήσεις αυτή τη φορά στο χώρο της υγείας στο νομό ,  κάνοντας  ματωμένες δωρεές στα Κ.Υ. Σάμης και Ιθάκης για να χρυσώσουν το χάπι στους συντοπίτες μας ότι τάχα η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι η πανάκεια στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας στο νομό και πανελλαδικά λόγω της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης  , αφού το αστικό κράτος είναι αυτό που πριμοδοτεί το μεγάλο κεφάλαιο κλέβοντας από την υγεία , την παιδεία των παιδιών μας από το ίδιο μας το μεροκάματο και με βάση την ΄’προοδευτική» πολιτική που πρεσβεύει και η σημερινή «αριστερή?» κυβέρνηση :σου κόβω 10 σου γυρίζω 1. Continue reading «ΤΟ ΕΚΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΕΛΠΕ ΣΤΑ Κ.Υ ΣΑΜΗΣ & ΙΘΑΚΗΣ»

Την κυριακή 17/2/19 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την  αποκατάσταση του μνημείου στον Άη-Λευτέρη που είχε καταστραφή από φασιστοειδή.

Την κυριακή 17/2/19 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την  αποκατάσταση του μνημείου στον Άη-Λευτέρη που είχε καταστραφή από φασιστοειδή. Η  εκδήλωση άνοιξε  με χαιρετισμό της ΠΕΑΕΑ και ακολούθησε ομιλία από το Γραμματεά της ΤΕ Διονύση Αλιβιζάτο στην οποία τονίστηκε:

“Οι δικές μας εκδηλώσεις σύντροφοι και φίλοι πραγματοποιούνται στο «φώς της ημέρας», ανοιχτά στον κόσμο, γιατί αισθανόμαστε το δίκιο των θέσεων μας, γιατί εμπιστευόμαστε αυτό τον κόσμο. Όσοι φοβούνται και σήμερα τον Δ.Σ.Ε. και τον συμβολισμό του δρουν στο σκοτάδι. Continue reading «Την κυριακή 17/2/19 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την  αποκατάσταση του μνημείου στον Άη-Λευτέρη που είχε καταστραφή από φασιστοειδή.»

Παρέμβαση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την ιδιωτικοποίηση 10 μεγάλων λιμανιών της χώρας

Παρέμβαση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

για την ιδιωτικοποίηση 10 μεγάλων λιμανιών της χώρας

 Δελτίο Τύπου

Κατ΄ αρχή να ευχαριστήσω την Επιτροπή για την πρόσκληση που μας απεύθυνε να πάρουμε μέρος σήμερα εδώ και να εκφράσουμε την άποψή μας για το σχέδιο νόμου του ΥΕΝ που αφορά την «την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. – Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις». Continue reading «Παρέμβαση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την ιδιωτικοποίηση 10 μεγάλων λιμανιών της χώρας»

Η “ΕΥΓΕΡΟΣ” στην τιμητική εκδήλωση της Ε.Μ.Ε. για τον Αθανάσιο Φωκά

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΑΚΛΑΔΩΝ «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΦΩΚΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019  η  εκδήλωση  προς τιμήν του παγκοσμίως διακεκριμένου Επιστήμονα Αθανάσιου Φωκά, Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cambridge και Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών. Η εκδήλωση  έγινε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών  και τη  διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Ο κ. Αθανάσιος Φωκάς κατέχει στο Πανεπιστήμιο  του Cambridge την έδρα της μη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης. Continue reading «Η “ΕΥΓΕΡΟΣ” στην τιμητική εκδήλωση της Ε.Μ.Ε. για τον Αθανάσιο Φωκά»

Κατερίνα Βαγγελάτου : Η κατάσταση με τον γιατρό στην περιοχή του Πόρου είναι για γερά νεύρα.

Î_αγγελαÏ_οÏ_-Î_αÏ_εÏ_ιναΑπό τον Μάιο μέχρι πρότινος η κάλυψη ήταν μηδενική. Το καλοκαίρι πέρασε με άγχος (για το απρόοπτο) και παράπονα  και κανείς από τους αρμόδιους δεν έδωσε καμία μα καμία λύση.

Πρόσφατα μετά από ενέργειες και της βουλευτού έγινε πλήρωση της θέσης με στρατιώτη γιατρό και όλοι, με πρώτους τους ηλικιωμένους και καταταλαιπωρημένους κατοίκους της περιοχής, νιώσαμε ανακούφιση. Πριν προλάβουμε να τον δούμε ήρθε με το χαρτί της απόσπασης στο νοσοκομείο.Μας κάνουν τη χάρη όμως  να τον στέλνουν στα Τζανάτα μία φορά την εβδομάδα!! Continue reading «Κατερίνα Βαγγελάτου : Η κατάσταση με τον γιατρό στην περιοχή του Πόρου είναι για γερά νεύρα.»

Κέρκυρα: Ανακοίνωση της διακήρυξης συνδυασμού, για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.

Αύριο Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (πρώην νομαρχία) ανακοινώνουμε τη διακήρυξη του συνδυασμού μας, για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.

Ανακοινώνουμε το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού, που γέννησε η αγωνία και η πρωτοβουλία ενεργών πολιτών της κοινωνίας των Επτανήσων. Continue reading «Κέρκυρα: Ανακοίνωση της διακήρυξης συνδυασμού, για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.»

Ε.Α.Σ. :  Έως 28 Φεβρουαρίου Αιτήσεις αναθεώρησης για το Εθνικό Απόθεμα

                                                                                         Δελτίο    Τύπου                                                                                    Αργοστόλι , 18.2.2019                   

Ε.Α.Σ. :  Έως 28 Φεβρουαρίου Αιτήσεις αναθεώρησης για το Εθνικό Απόθεμα

        Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τους  ντόπιους Παραγωγούς  που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση αναθεώρησης χορήγησης δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα έτους 2018 ότι έχουν δυνατότητα μέχρι  Πέμπτη  28 Φεβρουαρίου  2019, σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Continue reading «Ε.Α.Σ. :  Έως 28 Φεβρουαρίου Αιτήσεις αναθεώρησης για το Εθνικό Απόθεμα»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Οι περιφερειακές κινήσεις «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»,«Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια» και «ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο»στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των πρωτοβουλιών αγώνα ενάντια στις «συμβάσεις έρευνας-εξόρυξης υδρογονανθράκων».

Η δραστηριότητα της εξόρυξης υδρογονανθράκων που σχεδιάζεται από πολυεθνικές εταιρείες (ντόπιες ή μη),  με ΜΟΝΟ γνώμονα τον προσπορισμό κέρδους γι’ αυτές θα έχει μεγάλες και αρνητικές επιπτώσεις με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, για την υγεία, για τη ζωή των κατοίκων των περιοχών μας. Continue reading «ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ»