Blog

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΒΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του εμπορικού επιμελητηρίου (ΕΒΕΚΙ)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΒΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του εμπορικού επιμελητηρίου (ΕΒΕΚΙ), Σταύρου Σπαθή για την ανοχή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στην καταστρατήγηση του ωραρίου των εργαζομένων, η παράταξή μας στο ΕΒΕΚΙ, Αγωνιστική Συνεργασία Επαγγελματοβιοτεχνών – εμπόρων (ΑΣΕ) θέλει να επισημάνει στους συναδέλφους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους τα παρακάτω: Συνέχεια ανάγνωσης «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΒΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του εμπορικού επιμελητηρίου (ΕΒΕΚΙ)»

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Σάμης Ανακοίνωσης

Ανακοινουται ότι η Ιερά Αγρυπνία θα Τελεσθεί την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 και ώρα 8:00 μ.μ και όχι τη Τρίτη όπως είχε Ανακοινωθεί πρώτα λόγο ότι θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση του πολιτιστικού Συλλόγου Σαμης. Συνέχεια ανάγνωσης «Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Σάμης Ανακοίνωσης»

Δικαίωση για την Περιφερειακή αρχή από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 19-8-2019
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δικαίωση για την Περιφερειακή αρχή από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Αποκατάσταση της νομιμότητας σε σχέση με τις τοποθετήσεις Γενικών Δ/ντων, επί θητείας Σπύρου, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Με δύο αποφάσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου ανακλήθηκαν οι παράτυπες τοποθετήσεις Γενικών Διευθυντών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που έλαβαν χώρα την 1/1/2011 από τον τότε Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος είχε προσπαθήσει και το 2016 να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, όπως είναι υποχρεωμένος να πράττει από το θεσμικό του ρόλο για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, όμως οι θιγόμενοι Γενικοί Δ/ντες είχαν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και είχαν δικαιωθεί για τυπικούς και όχι για ουσιαστικούς λόγους. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε σταθεί σε τυπικούς διοικητικούς λόγους και είχε αγνοήσει τη σοβαρότητα των καταγγελιών για τοποθετήσεις και χορήγηση μισθού και βαθμού που δεν δικαιούνταν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Σπύρου.

Εν συνεχεία, του θέματος επιλήφθηκαν οι Ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και μόλις πρόσφατα αποφάνθηκαν οριστικά και αμετάκλητα ότι τόσο οι αρχικές τοποθετήσεις όσο και η χορήγηση του Α’ βαθμού και η μισθολογική αναβάθμιση συγκεκριμένων υπαλλήλων έγινε κατά παράβαση της νομοθεσίας διότι οι υπάλληλοι δεν είχαν τις νόμιμες προϋποθέσεις και τα προσόντα για τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Μάλιστα και οι δύο ελεγκτικοί κρατικοί φορείς απαιτούν την αποκατάσταση της νομιμότητας και την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Συνέχεια ανάγνωσης «Δικαίωση για την Περιφερειακή αρχή από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους»

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου από την Τρίτη 20 Αυγούστου έως την Τετάρτη 21 Αυγούστου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ  ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

 

Αργοστόλι, 19.08.2019

Αρ. Δελτίου: 50

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και  εκδρομέων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου από  την Τρίτη 20 Αυγούστου  έως την Τετάρτη 21   Αυγούστου

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 20 Αυγούστου από τις 16:00 το απόγευμα  μέχρι και την Τετάρτη 21 Αυγούστου έως τις 12:00 το μεσημέρι ο  Εθνικός Δρυμός Αίνου θα παραμείνει κλειστός για όλους, καθώς σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η κατηγορία κινδύνου για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας αντιστοιχεί  στο βαθμό επικινδυνότητας 3 (Υψηλή) και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Συνέχεια ανάγνωσης «Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου από την Τρίτη 20 Αυγούστου έως την Τετάρτη 21 Αυγούστου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Συναυλία ΧΟΡΩΔΙΑ & ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣΛειβαθώς ΛΑΚΗΘΡΑ Τρίτη 20 Αυγούστου στο θεατράκι της Καλιθέας ώρα: 9.00μμ. Συναυλία των σχημάτων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., της Φιλαρμονικής Λειβαθούς «Χαρίλαος Χωραφάς» υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Γρηγόρη Βαγγελάτου και της  Χορωδίας & Μαντολινάτας Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά.                      Είσοδος Ελεύθερη

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς
http://kedike.gr/

Ο « ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 22 ΚΑΙ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ο « ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 22 ΚΑΙ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το Θέατρο του Βορρά με περηφάνια φέτος παρουσιάζει την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, μιας από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών!

Με οδηγό τον Μικρό Πρίγκιπα, θυμόμαστε ξανά τις παιδικές μας ζωγραφιές, φτιάχνουμε έναν πλανήτη όπως εμείς ονειρευόμαστε και απλώνουμε τα φτερά μας για να πετάξουμε! Συνέχεια ανάγνωσης «Ο « ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 22 ΚΑΙ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ»

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ:Παραστάσεις Αυγούστου

Νέα εικόναΤο θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 21:30, θα ξαναπαρουσιάσει την παράσταση “ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ” του Εντουάρντο ντε Φιλίππο σε σκηνοθεσία και διδασκαλία Πάνου Βαρδάκου και μουσική Κώστα Χαριτάτου, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο ΚΕΦΑΛΟΣ”. Συνέχεια ανάγνωσης «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ:Παραστάσεις Αυγούστου»

Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη: Δράση 9

Νέα εικόνα (1)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για φαντάσου…

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 11.00 π.μ στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου στην ένατη δράση μας: «Για φαντάσου… Ότι ταξιδεύεις στο παρελθόν, στην αρχαία Αθήνα, στην Αθήνα του Περικλή!»,  Θα γνωρίσουμε τα μνημεία , το θέατρο και τις γιορτές της πόλης.

Εμψυχώτριες δράσης:             Ελένη Παπαφλωράτου, αρχαιολόγος

                                                  Φρόσω Τζανετάτου, αρχαιολόγος

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εκ νέου υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Νέα εικόνα

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλλονιάς με Παράρτημα Ρομά ενημερώνει πως ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εκ νέου υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.idika.gr/kot/ χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2019 θα ενημερωθούν για την εκ νέου ένταξή τους ή όχι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Συνέχεια ανάγνωσης «Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εκ νέου υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο»

Τροχαίο χτες στη Πύλαρο.

Χτες το απόγευμα στην περιφερειακή οδό Αγίας Ευφημίας – Ποταμιανάτων και στη θέση «Ξηροπόταμος», πεζός παρασύρθηκε από διερχόμενη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Συνέχεια ανάγνωσης «Τροχαίο χτες στη Πύλαρο.»

Ο αποκλεισμός στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης δείχνει την αποτυχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ακτοπλοΐα

Σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης διαπιστώθηκε για πολλοστή φορά το σαθρό οικοδόμημα πάνω στο οποίο στηρίζεται το μοντέλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στις ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες.
Το ίδιο πρόβλημα βίωσαν τα προηγούμενα χρόνια οι νησιώτες σε Λήμνο, Ικαρία, Σάμο, Μυτιλήνη, Κύθηρα και πολλά ακόμη νησιά στα οποία παρά τις γενναίες και παχυλές κρατικές επιδοτήσεις στους εφοπλιστές, τα προβληματικά πλοία τους που εξυπηρετούν τα λεγόμενα άγονα νησιά εξακολουθούν να αποτελούν μόνιμη πληγή η οποία δεν πρόκειται να ξεπεραστεί στο πλαίσιο των ασκουμένων πολιτικών στη νησιωτική και ναυτιλιακή πολιτική. Συνέχεια ανάγνωσης «Ο αποκλεισμός στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης δείχνει την αποτυχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ακτοπλοΐα»

Ιωσήφ Β. Λουκέρης:Ο Δήμος Ληξουρίου και η Κυβερνησιμότητα

Ο Δήμος Ληξουρίου και η Κυβερνησιμότητα

Μέσα στην ιδρωμένη ένταση του Αυγούστου, που οι νεοφιλελέ όπου γης επιμένουν να αποκαλούν «θερινή ραστώνη», μας φόρεσαν μια καινούργια λέξη: «ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ».
afta
Η «κυβερνησιμότητα» υπάρχει από πολύ παλιά. Από τότε που ο Θεός έπλασε τον Αδάμ, την Εύα, τους αφέντες, τους δούλους και τους δουλοπρεπείς.
Προανήγγειλε. τότε, ο Ύψιστος ότι θα πλάσει και το Ελεύθερο Φρόνημα, την Ελεύθερη Βούληση, τις Ανθρώπινες Κοινωνίες, αλλά φαίνεται πως τα τρία τελευταία έργα δεν εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί στράβωσε ο άξονας προτεραιότητας ή γιατί ο Μεγαλοδύναμος δεν έβαλε πατρώνυμο σε κάποια υπεύθυνη δήλωση. Συνέχεια ανάγνωσης «Ιωσήφ Β. Λουκέρης:Ο Δήμος Ληξουρίου και η Κυβερνησιμότητα»

Η ασθένεια (παράσιτο) που προσβάλλει τα άτομα του ενδημικού είδους της Μεσογείου «Πίννα» παρατηρείται φέτος (2019) και στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Η ασθένεια (παράσιτο) που προσβάλλει τα άτομα του ενδημικού είδους της Μεσογείου «Πίννα» παρατηρείται φέτος (2019) και στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη  

 

Μετά την πρώτη του εμφάνιση στις ακτές της ισπανίας το 2016, το παράσιτο (Haplosporidium pinnae) που μεταφέρεται με τα θαλάσσια ρεύματα και προσβάλει την «Πίννα» (επιστημονική ονομασία “Pinna nobilis”) παρατηρήθηκε το 2018 και στην Ελλάδα, στην περιοχή του Αιγαίου. Η Πίννα αποτελεί ενδημικό είδος της Μεσογείου Θάλασσας, δηλαδή έχει αναπτυχθεί και ζει μόνο σε αυτήν την περιοχή του κόσμου. Πρόκειται για ένα μεγάλο οστρακόδερμο ζώο της θάλασσας, και συνήθως απαντάται σε αμμώδεις βυθούς με «φυκιάδες».

 

Έρευνα πραγματοποιήθηκε από το καλοκαίρι του 2018 σε θέσεις στα ανατολικά και στα δυτικά της Λέσβου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών «ΕΛΚΕΘΕ» (που πραγματοποίησε τις γενετικές αναλύσεις) και το Tμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (που έκανε τις ιστολογικές εξετάσεις). Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν την αιτία θανάτου της Πίννας: «το παράσιτο προσβάλλει τους ιστούς, καταστρέφει τα κύτταρα και δημιουργεί μια εκτεταμένη φλεγμονή, με αποτέλεσμα η πίνα να μην μπορεί να τραφεί και να πεθαίνει».

 

Δείτε εδώ βίντεο:

https://youtu.be/yEN-ovAuh6Y

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες και ο σύνδεσμος βίντεο αποτελούν υλικό προσωπικού αρχείου.

 

Από τον Μάιο (2019) έως τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη εθελοντική καταγραφή και αποστολή δειγμάτων, προσβεβλημένων ατόμων του είδους στις ακτές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ. Έως σήμερα έχουν καταγραφεί πολλά νεκρά άτομα (μόνο κελύφη χωρίς ίχνος του ζωντανού οργανισμού) σε βάθη από -10 έως -30 μέτρα, επίσης άτομα με συνεχώς επιδεινούμενη υγεία, τα οποία τελικά δεν επιβίωσαν, ενώ λήφθηκε δείγμα υπό αποσύνθεση ατόμου που εστάλει στις εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη (Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών «ΙΘΑΒΒΥΚ»).

 

* Για την παρατήρηση της προσβολής του είδους στην Κεφαλονιά, όπως αναφέρθηκε έχει ήδη ενημερωθεί το ΕΛΚΕΘΕ.

 

 

Τηλέμαχος Μπεριάτος

Αυτοδύτης 3 αστέρων CMAS

 

 

ΡΟΔΙΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ 2019ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 2019.
Eγκαινιάστηκε με αθρόα προσέλευση φιλότεχνων, εκπροσώπων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, πανεπιστημιακών, ιστορικών και θεωρητικών τέχνης, καλλιτεχνών και πολλών ομογενών στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο «Τα Τριαντάφυλλα/ Les Roses».
Την έκθεση προλόγισε η Στέλλα Οδ. Λιάτου, Ιστορικός- Αρχαιολόγος, Μουσειολόγος, αναφέροντας μεταξύ άλλων: Συνέχεια ανάγνωσης «ΡΟΔΙΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ»

Μουσική Πανδαισία από την φιλαρμονική «Τετράπολις».

thumbnail_IMG_6486Εν όψει της σημερινής συναυλίας της φιλαρμονικής «Τετράπολις» , η οποία θα γίνει στο Αμφιθέατρο Προβλήτας Κρουαζιεροπλοίων Αργοστολίου «Γεράσιμος Σκλάβος» (μπαστούνι) , στις 21.00 , πραγματοποιήθηκε πρόβα στον πεζόδρομο της οδού 21ης Μαΐου. Συνέχεια ανάγνωσης «Μουσική Πανδαισία από την φιλαρμονική «Τετράπολις».»

ΤΟ ΕΚΚΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΠΑΘΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Λ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 119,Μ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 26710 22262

 

 

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, Κ. ΣΤΑΥΡΟ ΣΠΑΘΗ

 

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε στα ΜΜΕ την ανακοίνωση-επιστολή του επιχειρηματία, προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη του Δημάρχου κ. Μιχαλάτου, κ. Σταύρου Σπαθή, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαλεί τις κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες γιατί κάνουν τη δουλειά τους και καλεί την κυβέρνηση να βάλει φρένο στους ελέγχους για την εφαρμογή της, κουτσουρεμένης ,εργατικής νομοθεσίας διότι το καλοκαίρι το νησί έχει…. πολλή δουλειά! Συνέχεια ανάγνωσης «ΤΟ ΕΚΚΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΠΑΘΗ»

Την Κυριακή συναυλία στην Καθολική Εκκλησία, στο Αργοστόλι.

Chiesa Cattolica “San Nicola”

Argostoli

Καθολική Εκκλησία του Αγίου Nικολάου

(Λιθόστρωτο Αργοστόλι)

 

Domenica 18 Agosto 2019 ore 21.15

Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 στις 21.15 μ.μ

 

Non solo De Andrι

(Brani di cantautori italiani

τραγούδια από τους

ιταλούς τραγουδοποιούς)

 

Cristina Greco (canto)

(τραγουδίστρια)

 

Davide Verga (canto)

(τραγουδιστής)

 

Giovanni Greco (canto e pianoforte)

(τραγουδιστής και πιανίστας)

 

Presenta: Gentilia Luisa Arli

(παρουσιάστρια)

 

Ingresso libero (δωρεάν είσοδος)

Εδώ και τώρα νέο κτίριο και σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις για το ΓΕΛ Ληξουρίου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr

 

Εδώ και τώρα νέο κτίριο και σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις για το ΓΕΛ Ληξουρίου

Το τελευταίο διάστημα και μετά από 5 χρόνια περίπου από τους καταστρεπτικούς σεισμούς,  έχουν αρχίσει οι επισκευές  δύο σχολικών συγκροτημάτων  στο Ληξούρι (2ο Δημοτικό και Γυμνάσιο – ΓΕΛ Ληξουρίου), ενώ στα αζήτητα παραμένουν οι επισκευές του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης και η κατασκευή νέου μηχανουργείου του ΕΠΑΛ. Συνέχεια ανάγνωσης «Εδώ και τώρα νέο κτίριο και σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις για το ΓΕΛ Ληξουρίου»

Συνάντηση φίλων…και όχι μόνο, στη Σάμη και στον Άγιο.

68741372_2403155159764860_6702483494053871616_nΑπο την υπεροχη προχτεσινοβραδινή συναντηση , στο λιμανι της Σαμης , μεταξύ παλαιών φίλων , συντοπιτών , Πατρινών και σημαντικων παραγόντων της Κεφαλλονιας!! Πραγματικα ηταν μια υπεροχη βραδιά με κεφαλλονιτικο κρασι και την υπεροχη τοπική και απαστεριωτη Κεφαλλονίτικη Μπυρα και τους πολυ ωραιους μεζέδες , με τις μοναδικές γευσεις που ετοιμασε ο σεφ του καταστήματος Afrala!!! Αυτη η ομορφη παρεα αποτελείτο , απο την Αρχιτεκτονα μηχανικό και Πολιτευτή της ΝΔ. στις πρόσφατες βουλευτικες εκλογές , κα Βικτωρια Αλεξανδρατου , η οποια πραγματικα μας κέρδισε και μας εξέπληξε θετικά με τις προοδευτικές της απόψεις για τον τόπο και αυτο την καθιστά το φαβορι στην διεκδίκηση της έδρας στο Νομο Κεφαλληνιας και στην Νικη , στις επομενες εκλογές Συνέχεια ανάγνωσης «Συνάντηση φίλων…και όχι μόνο, στη Σάμη και στον Άγιο.»