Υπενθυμίζουμε το “Ναι” από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη διάσπαση των Δήμων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ                                                           Κέρκυρα, 1-3-2019

Τηλ.: 26613.61572

email: press@pin.gov.gr       

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υπενθυμίζουμε το “Ναι” από το Περιφερειακό Συμβούλιο

για τη διάσπαση των Δήμων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς

 Επειδή τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα -κατά τη γνώμη μας όχι τυχαία-, με τις απόψεις φορέων και εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου, για τη διάσπαση ή μη των Δήμων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς, και επειδή συνεχίζουμε να επιμένουμε πεισματικά στο σεβασμό των θεσμών και της πλειοψηφίας, υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες στα Ιόνια νησιά έχουν μνήμη και νου. Θυμούνται άπαντες εν προκειμένω, ποιοι  τάσσονταν υπέρ της διάσπασης των δήμων στο παρελθόν και αντιστοίχως σήμερα, αναλόγως -προφανώς- πολιτικών, οικονομικών ή άλλων δεδομένων.

Εμείς θα υπενθυμίσουμε για ακόμη μια φορά την, μόλις προ 5 μηνών, απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 6η Οκτωβρίου 2018, με την οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητούσε επαναχάραξη των ορίων στους Δήμους Κέρκυρας και Κεφαλονιάς. Επαναχάραξη που και σήμερα δηλώνουμε ότι θα πρέπει να γίνει με παράλληλη στήριξη, οικονομική και τεχνική, στους νέους ΟΤΑ που θα δημιουργηθούν.

Σημειώστε ότι την απόφαση αυτή στήριξαν όλες και όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι, όλων των περιφερειακών παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αφουγκραζόμενοι την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, οι οποίοι από το 2013 κιόλας ζητούσαν αλλαγή στο δόγμα “ένα νησί, ένας δήμος”, με όποιες στρεβλώσεις αυτό το οριζόντιο μέτρο δημιούργησε, δηλώνουμε ότι οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων θα πρέπει να γίνονται σεβαστές από το κεντρικό Κράτος, μακριά από όποιες σκοπιμότητες ή ψευτοδιλήμματα εκφράζονται και τα οποία πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s