Ακόμη 376.000€ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην Κεφαλονιά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ                                                           Κέρκυρα, 27-2-2019

Τηλ.: 26613.61572

email: press@pin.gov.gr       

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακόμη 376.000 για την αποκατάσταση

του οδικού δικτύου στην Κεφαλονιά

 Την σύμβαση κατασκευής έργων συντήρησης και αποκατάστασης της ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Κεφαλονιά, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Το συνολικό έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με κωδικό έργου ΣΑΕΠ 071, ΚΕ 2014ΣΕ07100000 και αφορά την αποκατάσταση ασφάλειας πρανούς στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρ. 25, λόγω βλαβών από τους σεισμούς.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 376.000 ευρώ με ΦΠΑ και το ποσό σύμβασης κατασκευής 101.520,02 ευρώ. Ο ανάδοχος του έργου ανέλαβε την αποπεράτωση του έργου εντός 120 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης

“Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο, ειδικά όπου αυτό έχει πληγεί από θεομηνίες και απρόβλεπτους παράγοντες, αρμοδιότητάς μας, γνωρίζοντας ότι αυτά είναι άκρως απαραίτητα έργα για τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Όπου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει αναλάβει την αρμοδιότητα αποκατάστασης ζημιών και βλαβών από σεισμούς, πλημμύρες κλπ. έχουμε επιδείξει εξαιρετικά αντανακλαστικά, σε αντίθεση – δυστυχώς- με έργα που έχουν αναλάβει υπηρεσίες του κεντρικού κράτους και τα οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε, προχωρούν με σημαντική υστέρηση”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και συμπλήρωσε: “Προσπαθούμε στο πλαίσιο της οικονομικής δυνατότητας που έχουμε αφενός να σχεδιάζουμε και να δημιουργούμε νέες υποδομές και αφετέρου να μην εγκαταλείπουμε τις υπάρχουσες με έργα συντήρησης και αποκατάστασης”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s