Τη χρηματοδότηση του έργου για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου, ώστε να μεταστεγαστεί ο 1ος Πυροσβεστικός σταθμός Κέρκυρας  αναλαμβάνει η ΠΙΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ                                                                          Κέρκυρα, 11-02-2019

Τηλ.: 26613.61506

email: press2@pin.gov.gr

thumbnail_ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη χρηματοδότηση του έργου για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου, ώστε να μεταστεγαστεί ο 1ος Πυροσβεστικός σταθμός Κέρκυρας  αναλαμβάνει η ΠΙΝ

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Κέρκυρας.

Αντικείμενο της συζήτησης  που αναπτύχθηκε ήταν το μακροχρόνιο πλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κερκύρας με την μη αποπεράτωση των εργασιών που προβλέπονται για την μεταστέγασή του στο κτήριο του παλαιού Νοσοκομείου, στο οποίο στεγάζονται ήδη οι Διοικητικές υπηρεσίες της Π.Υ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Χαλικιάς, η υλοποίηση του έργου καθυστερεί πέντε περίπου χρόνια και το πρόβλημα  εστιάζεται στην έλλειψη χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του. Επισημάνθηκαν επίσης οι δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο κτίριο της Ζαφειροπούλου, ενώ όπως εξήγησε για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη τόσο η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κ.Παπακώστα όσο και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Β.Ματθαιόπουλος.

Ο κ.Γαλιατσάτος αφού  επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία  μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόνισε ότι η ΠΙΝ θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου  για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου, ώστε να μεταστεγαστεί εκεί ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας.

Όπως διευκρίνισε, στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα κατατεθεί η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠΙΝ και του Πυροσβεστικού Σώματος για το εν λόγω έργο, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτησή του και να δοθεί οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s