Ε.Α.Σ. :  Ποιοι  ντόπιοι  Παραγωγοί  παίρνουν το  «δεκατετραχίλιαρο»

                                                                                         Δελτίο    Τύπου                                                                                    Αργοστόλι , 19.1.2019                   

        Ε.Α.Σ. :  Ποιοι  ντόπιοι  Παραγωγοί  παίρνουν το  «δεκατετραχίλιαρο»

        Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  ανακοίνωσε  το πλαίσιο εφαρμογής του Υπομέτρου 6,3 με θέμα « Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 καθορίζοντας και τα κριτήρια με βάση τα οποία θα λάβουν οι Αγρότες την οικονομική ενίσχυση ύψους 14.000€. 

        Ειδικότερα, δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης με δυνατότητα να κριθούν δικαιούχοι των 14.000€ ώστε να υλοποιήσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο εντός τριών ή  τεσσάρων ετών για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους, έχουν τα φυσικά πρόσωπα έως 61 ετών, μόνιμοι κάτοικοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων με πληθυσμό έως και 5.000 κατοίκους, οι οποίοι είναι αρχηγοί και κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων και  έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης το 2018. Επιπλέον, πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως Επαγγελματίες  Αγρότες και να έχουν ατομικό αγροτικό εισόδημα έως 3.000€ και συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 15.000€.  Η γεωργική τους εκμετάλλευση να έχει μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) τουλάχιστον ίσο με 5.000€ έως και 7.999€ στην αρχική κατάσταση. Το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσης πρέπει να έχει περιληφθεί στο ΟΣΔΕ 2018. Ως προς τις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις ισχύουν επιπλέον ότι μόνο ένας εκ των συζύγων μπορεί να θεωρηθεί ως αρχηγός της οικογενειακής εκμετάλλευσης ενώ οφείλει να εμπίπτει στην οικονομική δραστηριότητά ΚΑΔ 01.

          Οι ενδιαφερόμενοι ΘιακοΚεφαλονίτες Παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται για διευκρινήσεις και για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας τους στο Κέντρο  Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Επιδοτήσεων  που λειτουργούν καθημερινά, από 8 πρωί έως 4 απόγευμα, στο κτιριακό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ, στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1, στο Αργοστόλι.

                  Από  τον  Ε.Α.Σ.  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s