ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 1857

Παρουσιάζουμε το πρωτότυπο του τελευταίου επί Δυτικοκρατίας Κανονισμού Συναδελφικών και Πατρωνικών Εκκλησιών. Είναι παρμένο από το βιβλίο «Οι Ναοί του Αργοστολίου στα χρόνια της Ένωσης (1864)» της δρ ιστορίας, τότε προϊσταμένης των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Κεφαλληνίας και του Λάμπρου Σιμάτου, τότε υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κεφαλληνίας.

Τα βιβλία ανέσυραν από την αφάνεια οι Συναδελφοί του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και Ευαγγελίστριας Φαρακλάτων. Προέρχονται από τα τοπικά αρχεία και θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία και να τα διαβάζουν οι μεγάλοι.

Είναι λυπηρό να βλέπεις «εκπροσώπους», εκλεγμένους από το λαό, να λειτουργούν ως 5η φάλαγγα και να υπηρετούν τις κάθε είδους εξουσίες αντί για το λαό. Τοπικοί άρχοντες, τοπικοί κομματικοί, υποψήφιοι κάθε είδους σωπαίνουν, όταν οι δήθεν θεματοφύλακες των παραδόσεων επιτρέπουν την λεηλασία του ιστορικού τοπίου της πατρίδας και απαιτούν την παράδοση της πνευματικής και υλικής κληρονομιάς μας.

Οι δια της σιωπής συναινούντες ας μην περιμένουν τίποτα από ένα λαό, που παραδέρνει.  Θα ενωθούμε και θα παλέψουμε. Η επιστροφή στον Ελληνορθόδοξο και αρχαιοελληνικό τρόπο της του Παντός Διοικήσεως είναι πάντα η λύση σε καιρούς Κατοχής. Όπως τότε, που είχαμε και στρατιωτική Κατοχή, εκτός από πολιτική και οικονομική.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s