ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΑΣΚ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Έδρα: Κέρκυρα – Έτος ίδρυσης : 2016 – E mail: oaskerkiras@gmail.com

Κιν. Προέδρου: 6974921885 Κιν. Γενικού Γραμματέα: 6932600105

 Κέρκυρα, 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκτός από τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων που εξοντώνουν ακόμα και τα ελάχιστα του αγροτικού εισοδήματος, φέτος τεράστια καταστροφή υπέστη και η ελαιοκαλλιέργεια.

Πανελλαδικά η έλλειψη δακοκτονίας ή η πλημμελή δακοκτονία σε συνδυασμό με την ολική ανομβρία του φθινοπώρου του 2018 είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της σοδειάς σε ποσοστό πάνω από 70%.

Και στην Κέρκυρα η σοδειά τελείωσε πριν αρχίσει. Όσοι δεν έχουν παλιό λάδι θα αναγκαστούν να αγοράσουν έτσι ώστε να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Το θέμα τέθηκε στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στη Λάρισα και έγινε αίτημα αγωνιστικής διεκδίκησης για αποζημιώσεις.

Ανακοινώθηκε από αρμόδιους ότι τέθηκε το θέμα στα ευρωπαϊκά όργανα για την εξεύρεση πόρων διότι ο ΕΛΓΑ που μας «τα παίρνει χοντρά» δεν προβλέπει αποζημιώσεις πέραν της πλημμύρας και της χαλαζόπτωσης.

 

Η ΟΑΣΚ καλεί τους Κερκυραίους ελαιοπαραγωγούς σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε εκτός των άλλων να διεκδικήσουμε την κάλυψη της απώλειας της φετινής ελαιοπαραγωγής και άμεση καταβολή των επιδοτήσεων από τους χιλιάδες που «έκοψαν»  οι «δορυφόροι» του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s