Αλληλεγγύη στον διωκόμενο συνδικαλιστή πυροσβέστη Κωνσταντίνο Κέκη!!!

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης

της ΑΔΕΔΥ
Email: adedykef@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αλληλεγγύη
στον διωκόμενο συνδικαλιστή πυροσβέστη Κωνσταντίνο Κέκη!!!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ συμπαραστέκεται στον συνδικαλιστή πυροσβέστη και αιρετό στο ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περ. Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνο Κέκη. Ο συνάδελφος διώκεται για τις αναφορές του, σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στα Ψαχνά Ευβοίας, τον περασμένο Αύγουστο. Ο εν λόγω συνδικαλιστής, μέλος της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ), αντιμετωπίζει μια στημένη δίωξη και μάλιστα με εφαρμογή χουντικών διαταγμάτων. Κι όλα αυτά, επειδή, μέσω ανακοίνωσης της ΕΑΚΠ, αναφέρθηκε σε υπαρκτά προβλήματα, στις μεγάλες ελλείψεις στην πρόληψη, σε προσωπικό, εξοπλισμό, σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια των δασικών πυρκαγιών.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία εξακολουθεί να «σφυρίζει» αδιάφορα. Αντικειμενικά, μέσα και από την πολιτική που εφαρμόζει και την ένοχη σιωπή της, παίρνει θέση, όπως έκαναν και οι προηγούμενες των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κλπ. Διαιωνίζουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, περιορίζοντας διαρκώς τη ήδη πετσοκομμένη χρηματοδότηση, υιοθετώντας και υλοποιώντας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στη πυρόσβεση. Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τις πυρκαγιές χωρίς την απαραίτητη διοικητική μέριμνα (φαγητό και πόσιμο νερό), χωρίς να είναι ενταγμένοι στα βαρέα, ανθυγιεινά και επικίνδυνα επαγγέλματα (όπως θα έπρεπε) και χωρίς να αμείβονται για την υπερεργασία τους.

Μονόδρομος των κυβερνώντων είναι η τρομοκρατία, απέναντι στις δίκαιες παρατηρήσεις και στις διεκδικήσεις των πυροσβεστών, όσες άσφαιρες ρήσεις περί «δημοκρατίας» κι να διατυπώνουν. Η τρομοκρατία αυτή δεν πρέπει να περάσει. Η δίωξη αφορά κάθε συνάδελφο, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της Πυροσβεστικής. Με ενότητα και πάλη, με αλληλεγγύη, πρέπει να αντιδράσουμε. Θεωρούμε πως η ενδυνάμωση του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, με τη φωνή και των συναδέλφων πυροσβεστών, είναι βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση. Γι’ αυτό καλούμε το ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περ. Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα, που καλύπτει και το Νομό μας, να δώσει τη δυνατότητα στους συνάδελφους που υπηρετούν σε Κεφαλονιά – Ιθάκη στην εκλογή αντιπροσώπου τους στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας των ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Με ενωμένη φωνή μπορεί να είμαστε πιο δυνατοί σε τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία συνοδεύουν κάθε αντιλαϊκή πολιτική και που θα ενταθούν, αν δεν φράξουμε οργανωμένα το δρόμο.

Να σταματήσει τώρα η άδικη πειθαρχική δίωξη που ασκείται στον συνδικαλιστή πυροσβέστη.

Αργοστόλι 02/01/2019

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Δημήτρης Μαντζουράτος Σοφία Μισαηλίδου

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s