Θ. Γαλιατσάτος: «Το Αναπτυξιακό όραμα της ΑΝ.Α.Σ.Α και της Περιφερειακής Αρχής κατοχυρώνεται θεσμικά με το νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                             

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ                                                                         Κέρκυρα, 06-12-2018

Τηλ.: 26613.61506

email: press1@pin.gov.gr        

 

                                                                    

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θ. Γαλιατσάτος: «Το Αναπτυξιακό όραμα της ΑΝ.Α.Σ.Α και της Περιφερειακής Αρχής κατοχυρώνεται θεσμικά με το νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»

 

Υπογράφηκε από τους αρμόδιους υπουργούς το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ολοκληρώνοντας έτσι ένα μεγάλο κύκλο δημόσιας διαβούλευσης που έλαβε χώρα το  προηγούμενο διάστημα και αποτυπώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο το αναπτυξιακό όραμα της ΑΝ.Α.Σ.Α και της σημερινής Περιφερειακής Αρχής.

Η οικονομική ανάπτυξη συμβαδίζει με τις πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος, διανοίγονται νέοι δρόμοι για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας, προδιαγράφεται η ένταξη της περιοχής σε μεγάλα ενεργειακά δίκτυα, διαμορφώνονται έγκυροι άξονες επικοινωνίας μεταξύ των νησιών και μεταξύ των νησιών και της ηπειρωτικής χώρας, ενώ περιγράφεται το σχέδιο ανάπτυξης των αναγκαίων υποδομών που θα αναλάβει να στηρίξει όλα τα παραπάνω.

Ταυτόχρονα με τις διατάξεις του νέου Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, διορθώνονται μια σειρά στρεβλώσεις που είχε προκαλέσει στην οικονομία και το περιβάλλον το παρωχημένο και προ δεκαπενταετίας ισχύον παλαιό Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας.

Τώρα θα πρέπει οι δήμοι της ΠΙΝ σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα στην εξειδίκευση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε επίπεδο δήμου, πόλης, χωριού και γειτονιάς, ώστε τα οφέλη του Σχεδιασμού να φθάσουν στον κάθε πολίτη και να εξυπηρετήσουν την κάθε δραστηριότητα.

ΥΣ Επισυνάπτονται, σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, πίνακες και ο χάρτης, που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΠΧΠ) στα Ιόνια Νησιά

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΧΠ ΙΟΝΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s