Διαμαρτυρία για τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΕΛΠΕ

Διαμαρτυρία για τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΕΛΠΕ

 

Είμαστε πλήρως αντίθετοι στη σημερινή εκδήλωση που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το μείζον θέμα των εξορύξεων πετρελαίου στο Ιόνιο και των τεράστιων κινδύνων που αυτές κρύβουν, ειδικά όταν γίνονται στην πιο σεισμογενή περιοχή της Ευρώπης.

Η εμπλοκή της εκπαίδευσης, και ακόμη περισσότερο της Ειδικής Εκπαίδευσης, σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού του προφίλ των εταιρειών πετρελαίου είναι απαράδεκτη και υποκριτική. Αφήστε ήσυχη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές από τα πολιτικά και οικονομικά σας παιχνίδια. Οι κίνδυνοι από τις εξορύξεις για ολόκληρο τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της Κεφαλονιάς και των άλλων νησιών του Ιονίου, καθώς και η περιβαλλοντική επιβάρυνση που αυτές θα επιφέρουν δεν κουκουλώνονται με «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς».

Οι «Ενέργειες για Ζωή που ταξιδεύουν», δεν πρόκειται να σταματήσουν την τοπική κοινωνία από τις «ενέργειες για τη ζωή που κινδυνεύει» γιατί αν σήμερα δούμε το πετρέλαιο των εταιρειών να γεμίζει τους καυστήρες των σχολείων μας, αύριο μπορεί αυτό το πετρέλαιο να το μαζεύουμε από τις ίδιες τις παραλίες μας.

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s