Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ», το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Κεφαλονιάς και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κεφαλονιάς, συμμετείχαν στην εκδήλωση των δράσεων ΕΚΤ, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις Κοινωνικές δομές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις 14 Νοεμβρίου 2018 στην Κέρκυρα.

 Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

 

Διεύθυνση: Λογγός Ληξουρίου, Πόλη: Ληξούρι, Νομός: Κεφαλονιά, Τ.Κ.: 28200

Τηλέφωνο Επικοινωνίας – Φαξ: 26710-92492

e-mail: enosiyperion@gmail.com, site: http://enosi-amea-yperion.gr

Ληξούρι, 20 Νοεμβρίου  2018

Αρ. Πρωτ.:201

ΠΡΟΣ

Όλα τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης Κεφαλονιάς,

Ιθάκης και Ιονίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ», το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Κεφαλονιάς και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κεφαλονιάς, συμμετείχαν στην εκδήλωση των δράσεων ΕΚΤ, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις Κοινωνικές δομές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις 14 Νοεμβρίου 2018 στην Κέρκυρα.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας και περιλάμβανε έκθεση με περίπερο (stand) και υλικό από τις δραστηριότητες κάθε δομής ξεχωριστά καθώς και παρουσιάσεις / προβολές βίντεο – φωτογραφιών. Το απόγευμα στον ίδιο χώρο, έγιναν ομιλίες και παρουσιάσεις, ως κεντρικό μέρος της εκδήλωσης με ομιλητές από την ΕΕ, από αρμόδια Υπουργεία και από μέλη των δομών που θέλησαν να παρουσιάσουν το έργο και την εμπειρία τους.

Για το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» ομιλήτριες ήταν η Πρόεδρος του Κέντρου, κα. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου, η Κοινωνική λειτουργός, κα. Γεωργία Στεφανοπούλου και η Εργοθεραπεύτρια, κα. Μαρία – Ιωάννα Κούρτη. Για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Κεφαλονιάς ομιλήτρια ήταν η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς τμήματος Προστασίας 3ης Ηλικίας, κα. Ανθή Αρβανιτάκη. Για το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κεφαλονιάς ομιλήτριες ήταν η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς τμήματος Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, κα. Αλεξάνδρα Παπαναστασάτου και η συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, κα. Anika Chrusciel.

Η δράση είχε ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό και στέφθηκε με επιτυχία, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές βρίσκονται κοντά στα Άτομα με αναπηρία, στους ηλικιωμένους, στους άστεγους και στους Ρομά.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος της Ένωσης «ΥΠΕΡΙΩΝ»,

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s