Θ. Γαλιατσάτος : «Η ΛΑ.ΣΥ. δεν έμαθε ακόμα να διαβάζει σωστά τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Θ. Γαλιατσάτος : «Η ΛΑ.ΣΥ. δεν έμαθε ακόμα να διαβάζει σωστά τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Παράκληση στα μέλη της ΛΑ.ΣΥ., να ξαναδιαβάσουν σωστά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Λευκίμμη και να μην δημιουργούν λανθασμένες και θολές εντυπώσεις στους κατοίκους της Νότιας Κέρκυρας και ευρύτερα της κοινωνίας, κάνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επισημαίνοντας ότι «είναι εύκολο για κάποιους να παραπληροφορούν και μάλιστα όταν δρουν στην ασφάλεια της «διαμαρτυρόμενης» μειοψηφίας.

Η ΛΑ.ΣΥ. δεν έμαθε ακόμα να διαβάζει σωστά τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και προσπαθεί να δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις,  διαστρεβλώνοντας, την πραγματικότητα. Με το πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε κατηγορεί ανυπόστατα το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι στηρίζει την αστυνομοκρατία, όπως τη χαρακτηρίζει και τη δημιουργία μιας νέας χωματερής στη Νότια Κέρκυρα. Να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εξέφρασε, κατά την τελευταία συνεδρίαση του, την αγωνία του για τη συνεχιζόμενη κατάσταση της έντασης που επικρατεί στην περιοχή της Λευκίμμης, λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ θεωρεί αναγκαία και απαραίτητη την αποκλιμάκωση της παρουσίας τους στην περιοχή. Παράλληλα στηρίζει την ένταξη του ΧΥΤΥ Λευκίμμης στο σύστημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Κέρκυρας, καθώς ως γνωστόν, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ομαλή εξέλιξη της διαχείρισης τους, ενώ πρότεινε να εξασφαλιστεί ο περιβαλλοντικός έλεγχος της λειτουργίας αυτής, μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας όσο και μέσω ανεξάρτητου Παρατηρητή. Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα και αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση. Πρέπει να συναινέσουμε όλοι στην από κοινού προσπάθεια της διευθέτησης του χρόνιου, σοβαρού,  ζητήματος  των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.

«Η στάση όλων των πολιτικών παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κρίνεται και θα κριθεί και στο μέλλον, αυστηρά από τους πολίτες των Ιονίων Νήσων, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και προσθέτει «υπάρχουν τουλάχιστον δύο παρατάξεις που δεν πήραν μέρος, τέσσερα χρόνια τώρα, σε καμία από τις συζητήσεις που έγιναν  στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ενώ οι επικεφαλής τους είναι λαλίστατοι στις οθόνες της τοπικής τηλεόρασης.  Το ίδιο ισχύει και για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, στο Π.Σ., κ. Σπύρου, ο οποίος αφού τοποθετήθηκε καταγγέλλοντας όλους τους άλλους, στην ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας, εξαφανίστηκε. Ουδείς δικαιούται να εκμεταλλεύεται για ψηφοθηρικούς λόγους τόσο σοβαρά θέματα της κοινωνίας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s